5 små enkla sparknep

-

Pengar är alltid ett intressant ämne och det brukar vara mest fokus på hur en ska tjäna mer pengar. Men faktum är att en kan känna sig rik också genom att minska sina utgifter. Här nedan har jag listat 5 små enkla sparknep som var för sig inte är så många kronor per år. Men tillsammans så skapar de ändå en skillnad.

 • Att tvätta din disktrasa i nästa 60-tvätt och återanvända den, istället för att bara använda en disktrasa ett varv. Var också noga med att skölja upp den när du använt den, så dröjer det längre tid innan den börjar lukta illa och behöver tvättas.
  I förlängningen så skulle jag vilja virka en disktrasa som jag kan använda året om, men då måste jag lära mig virka (igen) först. Min kompis har en sådan och jag är lite avundsjuk faktiskt.
 • Ifall ni har diskmaskin, använd diskmaskinspulver istället för tabletter. Mät gärna upp diskmaskinspulvret i en snygg behållare och stoppa i ett matskedsmått. Jag brukar nöja mig med en halv matsked för varje disk och det räcker. En förpackning diskmaskinspulver räcker flera månader.
 • Refill istället för ny förpackning, både gällande tvål och tvättmedel. Skippa sköljmedlet helt, för det varken behövs eller är bra för miljön. Att köpa refill till både tvål och tvättmedel sparar många kronor på ett år och det är ju faktiskt väldigt enkelt att fylla över från en refill till en förpackning en redan äger – eller hur?
5 små enkla sparknep
 • Äta upp all mat som ni köper hem, istället för att kasta. Låter enkelt men när vi lyckas så är det ett stort framsteg för både plånboken och miljön.
  Laga lite mera middag när ni ändå lagar och ta med matlådor. Lägg fram de äldsta matvarorna längst fram, så en inte ska glömma bort dem längst bak.
  Även när ni handlar och vet att ni ska äta varan till middag samma dag, då kan en tjäna pengar på att köpa den vara som går ut samma dag och som kanske bara kostar halva priset.
 • Det är vanligt att titta över sina försäkringar och lån, men en sak en inte tänker på, är att en kan minska mängden datatrafik i sitt abonnemang och därmed tjäna några slantar. Oftast har en wifi hemma, wifi på jobbet, wifi på caféer, wifi hos kompisar mm. När behöver en så himla mycket datatrafik egentligen?
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

 1. Många smarta vardagstips som jag tror att flertalet av oss bara glömmer bort. Det där med kort datum sparar ju både pengar åt konsumenterna och även att fullt ätbara matvaror kasseras helt i onödan. Bra grejer!

Kommentera