Chokladmousse med Cointreau

-

Efterrätter är egentligen bäst ifall en kan förbereda dem i förväg och så står de färdiga i kylen tills det är dags för dekoration/garnering. Jag har gjort några olika sorters pannacotta, vilket jag tycker är otroligt gott, men här kommer också en chokladmousse med Cointreau. Lika god och lika enkel att ha färdig i kylskåpet.

Och om ni läste mitt inlägg häromdagen, så har ni redan kanderad mandel färdig (eller iaf ingredienserna hemma)?

Chokladmousse med Cointreau

Chokladmousse med Cointreau

100-125 g mörk choklad (ca 55% kakaohalt)
2 äggulor
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 msk Cointreau
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker

Smält chokladen över vattenbad. Ställ åt sidan och låt den svalna en aning.

Blanda äggulor, apelsinjuice och Cointreau i en bunke. Rör ner den lite avsvalnade chokladen i äggsmeten.

Vispa grädden med florsocker, inte för hårt. Vänd ner grädden lite i taget. Vänd försiktigt till en slät mousse. Fördela moussen i snygga glas och ”banka” glasen lite lätt i handen, så moussen kommer till botten. Ställ i kylen minst 1 timme.

Chokladmousse med Cointreau

Vid servering, strössla hackad garnerad mandel över chokladmoussen, ta ut apelsinfiléer och pudra till sist florsocker på toppen. Servera sedan en riktigt god och snygg dessert.

Chokladmousse med Cointreau
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar