Kanderad mandel

-

En smidig topping som en kan använda till både chokladmousse (tex Chokladmousse med Cointreau), pannacotta, glass osv är kanderad mandel. Gör en omgång, hacka upp i mindre bitar och ha redo inför helgen. Alva tyckte väldigt mycket om dessa kanderade mandlar, så det var knappt att jag fick ha något kvar till topping. Bästa betyget när ens barn gillar vad en gör!

50 g smör
1/2 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
1 1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner socker, mjöl och grädde. Låt koka ca 1/2 minut under ständig omrörning.

Blanda ner mandlar i smörblandningen. Bred ut massan på en bakpappersklädd plåt, se till att nötterna inte ligger på varandra. Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem och låt svalna. Bryt loss mandlar och nötter från varandra. Hacka dem grovt.

Kanderad mandel
Kanderad mandel

Använd kanderad mandel som topping till god efterrätt, såsom chokladmousse (kommer på lördag), pannacotta eller glass.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelMia Skäringers show på bio
Nästa artikelHalloumipasta med majs

Kommentera