En väldigt enkel men ändå lite lyxig halloumipasta med majs passar finfint till fredagsmiddag. Tillred såsen i en stekpanna och tippa sedan ner den färdigkokta spagettin så är maten klar. Perfekt då en kan servera ur en och samma panna (eller ännu bättre, häll över i en stor snygg skål innan servering).
1 gul lök
200 g halloumi
1 liten burk majs
2 dl creme fraiche
Riviera dipp/kryddmix
Timjan
Salt & Peppar
Sätt igång en pastakastrull. Hacka löken och skär halloumin i småbitar. Stek båda i en stekpanna, så löken blir mjuk och halloumin får en yta. Häll ner den avrunna majsen i samma stekpanna och låt fräsa med ett par minuter. Fortsätt sedan med creme fraiche och Riviera kryddmix (alternativt en smaksatt creme fraiche). Låt hallumisåsen puttra ihop och smaksätt med timjan, salt och peppar.
När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekpannan. Vänd runt så hallumisåsen omsluter pastan och ställ sedan fram för servering. Alltid snyggt att toppa med några drag på pepparkvarnen.