Sega chokladrutor

-

Jag blev sugen på något snabbt, enkelt och chokladigt. Funderade på en kladdkaka, men så vill jag ju gärna hitta något nytt, så jag också får ett blogginlägg. Jag hittade Mia Öhrn’s bok i bokhyllan, boken som heter just Kladdkakor. Däri hittade jag dessa sega chokladrutor som lät som något jag ville ha.

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form (eller bakplåtspapper, det hade jag), ca 20* 25 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 35 min.

Sega chokladrutor
Sega chokladrutor
Sega chokladrutor

En tunn kaka som jag skar i smalare bitar, perfekt att ha redo i frysen och plocka en (eller två) när en blir sugen. De tinar på ett ögonblick. Söta och goda, nästan som godis.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Höstfredag med kolbullar

Kanelbullens dag 2024

Favoriten Udonnudlar

September 2024

Myskoxarnas förlovade land

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

6 KOMMENTARER

  1. Toppen god kaka och enkel att baka, det blir att man får baka en till för den tog slut ganska snabbt ?

  2. Det här receptet är helt underbart!! Så svårt att få till en kladdkaka som är både seg och lagom mjuk, ska man kanske trippla receptet om man vill göra en vanlig ugnsplåt?

    • Vad roligt att höra att du gillar den! Kakan är nästan beroendeframkallande ;)
      Jag gjorde min kaka i min form som är ca 20*25 cm, så det kanske räcker med dubbla satsen för en långpanna? Det är inget jag provat dock – så du får gärna återkomma ifall du provar :)

  3. Jag dubblade receptet och körde i långpanna, samma tid och temp och det blev superbra! Idag ska jag prova att göra i muffinsformar :) detta receptet smakar precis som när man gick på fritids och fick kladdkaka i långpanna, har försökt återskapa det i flera år men smaken har aldrig suttit, men nu så! :) tack för det!

    • Vad roligt att du testade och återkom! Jättebra för oss andra också som vill baka en större sats av kakan direkt. Hoppas du får en trevlig helg! :)

Lämna ett svar