Sega chokladrutor

-

Jag blev sugen på något snabbt, enkelt och chokladigt. Funderade på en kladdkaka, men så vill jag ju gärna hitta något nytt, så jag också får ett blogginlägg. Jag hittade Mia Öhrn’s bok i bokhyllan, boken som heter just Kladdkakor. Däri hittade jag dessa sega chokladrutor som lät som något jag ville ha.

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form (eller bakplåtspapper, det hade jag), ca 20* 25 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 35 min.

Sega chokladrutor
Sega chokladrutor
Sega chokladrutor

En tunn kaka som jag skar i smalare bitar, perfekt att ha redo i frysen och plocka en (eller två) när en blir sugen. De tinar på ett ögonblick. Söta och goda, nästan som godis.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEgen hollandaisesås
Nästa artikelVåffeldagen 2020

2 KOMMENTARER

  1. Toppen god kaka och enkel att baka, det blir att man får baka en till för den tog slut ganska snabbt ?

Kommentera