Egen hollandaisesås

Egen hollandaisesås är enkelt att göra själv med få ingredienser. Det som kan behöva lite träning, är att vispa äggulorna lagom mycket, varken för lite eller för mycket. En egen hollandaisesås går att använda till mycket men jag gjorde en sats till söndagens Egg Benedict-brunch.

Så nästa gång ni vill äta lite lyxigt och ha en godare sås, ge er själva tiden att försöka. Det kommer att misslyckas någon gång, det gör det för alla, men jag tror att det kommer att bli ett lysande resultat de flesta gånger.

50 g smör
2 äggulor
2 msk vatten
en skvätt citron

Börja med att smälta smöret och ställ det åt sidan. Knäck äggen och dela vitor och gulor. Ta lite vatten tillsammans med gulorna och sätt på vattenbad. Vispa tills gulorna blir lite tjockare. Vispa sedan ner smöret, först droppvis och sen en tunn stråle. Sen mer och mer när du ser att såsen tar emot smöret. Smaksätt sedan din hollandaise med lite citron. Klart!

Egen hollandaisesås

Kommentera