Tacocrepes

-

Crepes (eller egentligen Crêpes) är en underskattad rätt tycker jag. Både i hur enkelt det är, hur gott det är och att vi kan göra av med smårester på ett enkelt sätt. Grädda några pannkakor, lägg in lite överblivna rester och rulla ihop (det behöver inte ens vara samma fyllning i alla). Toppa med riven ost och grädda. Den här gången hade Saga gjort tacofärs men fått lite över. Jag gjorde då en form tacocrepes av resterna. Perfekt!

Börja med pannkakorna

3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
Ev 1-2 msk vetekli (för att få mera fibrer och också att pannkakan håller ihop bättre)
salt

Vispa ihop och låt gärna stå en stund, så mjölet hinner svälla en aning. Grädda tunna pannkakor och lägg dem åt sidan för att svalna.

Tacofyllning:

Överbliven tacofärs
Grädde eller creme fraiche
3-4 msk tacosalsa

Riven ost för gratinering
Sallad till servering
Ev någon gräddfil/creme fraiche sås till servering

Lägg ner överbliven tacofärs i stekpannan och värm på det. Häll ner en skvätt grädde (hade hellre tagit creme fraiche men vi hade ingen hemma) och lite tacosalsa. Tanken är att färsen ska bli lite krämigare.

Tacocrepes

Rulla dina crepes

Sätt ugnen på 200 grader. Ta en pannkaka och lägg ut på en tallrik. Lägg på en sträng krämig tacofärs och rulla ihop pannkakan. Lägg ner den i en smord ugnsform. Fortsätt med nästa och lägg dem så tätt du kan.

Tacocrepes
Tacocrepes

Bred ut riven ost på toppen och sätt in formen i ugnen. Låt stå tills osten smält och blivit gräddad, ca 20 min. Ta ut och servera dina tacocrepes tillsammans med en god sallad och gärna en klick creme fraiche.

Tacocrepes
Tacocrepes

Vill ni prova en annan fyllning, så har jag också gjort champinjoncrepes med en krämig champinjonfyllning.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelCitronkyckling med nudlar
Nästa artikelEgen hollandaisesås

Kommentera