Citronkyckling med nudlar

-

En ny plåtmat idag, alltså att en ställer fram en stor form mitt på bordet med hela middagen i. Denna gång en form citronkyckling med nudlar som också blev skrapad till botten. Enkelt, snyggt upplagt och populärt.

Alva tog på sig kockmössan och var den som lagade vår middag, med väldigt gott resultat! Vi hade receptet från Mitt kök som bas, men tog lite det vi hade hemma, så här nedan är Alvas recept:

2 kycklingfiléer
Cocktailtomater på kvist
1 citron
2 msk rapsolja
2 msk flytande smör & rapsolja

1 dl soja (enligt receptet japansk soja, men vi körde 50/50 japansk/kinesisk)
1 msk riven ingefära
2 msk ljus sirap
2 msk äppelcidervinäger
3 msk rapsolja

2 dl creme fraiche
1/2 tsk senap
Basilika
Timjan
Ramslök
Italiensk salladskrydda

Äggnudlar
Salladslök
Salt och peppar

Börja med sojasåsen. Blanda alla ingredienser i en liten bunke/skål och ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader. Skär citronen i skivor. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek citronskivorna cirka 1 minut på båda sidor, ta upp citronskivorna på ett fat och spara dem till garneringen.

Citronkyckling med nudlar

Putsa kycklingfiléerna och dela varje kycklingfilé i tre delar. Bryn bitarna i smör och oljan som finns kvar i pannan. Lägg filéerna i en smord form och lägg tomatkvisten på sidan. Stick in stektermometern i den största kycklingbiten. Ringla över smör & oljan, som finns kvar i pannan. Salta och peppra. Sätt plåten i mitten av ugnen och stek till 70 grader innertemperatur. Häll sojasåsen över kycklingbitarna och täck med folie.

Citronkyckling med nudlar

Sätt igång en pastakastrull för att koka nudlar och blanda även ihop creme fraiche-såsen för att servera på sidan.

När nudlarna är kokade och avrunna, häll dem i botten av en smord (jag hade rapsolja med citronsmak) form. Skiva kycklingbitarna snett och lägg över bitarna ovanpå nudlarna. Sila av sojasåsen som är kvar i kycklingformen och skeda över både kyckling och nudlar. Smaksätt även med salt och peppar.

Lägg över tomatkvisten på ena kanten och garnera med de stekta citronskivorna. Skär salladslöken i tunna strimlor och strössla över.

Citronkyckling med nudlar
Citronkyckling med nudlar

Servera din citronkyckling med nudlar och creme fraichesåsen på sidan.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar