Våffeldagen 2020

-

Våffeldagen 2020 är det idag, och det är en vårig dag som återkommer varje år. Här i Jämtland så är det vårvinter och årets bästa dagar.

Det heter ju egentligen inte våffeldagen, utan vårfrudagen. Vi firar dagen då Jungfru Maria fick veta, av ärkeängeln Gabriel, att hon är gravid med Jesus. Födseln som kommer nio månader senare, den 25:e december.

Men oavsett historien, så är våfflor och våffeldagen en härlig dag. Oavsett om ni äter våfflor gjorda på våffelmix eller gör egen våffelsmet. Hemmagjorda våfflor, då har du ett recept här. Välj ifall ni vill ha en söt eller en salt topping.

Våfflor

En variant är att göra belgiska våfflor. Samma smet men en annan (snyggare?) form.

Belgiska våfflor

En annan typ av våfflor är goda halloumivåfflor. Det blir inte så många, så en får äta dem en och en som ett drinktilltugg eller liknande. Det krävs mycket halloumi för att äta sig mätt.

Halloumivåfflor

Närmare jul 2019 så provade jag även saffransvåfflor, vilket var väldigt gott. Och gula snygga våfflor kanske passar till påsk?

Saffransvåfflor

Jag har också provat att laga våfflor med brynt smör. Lyxade till den våffelmix som jag hade hemma och åt tillsammans med vegansk chokladglass.

Vegansk chokladglass
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelSega chokladrutor
Nästa artikelOstgratinerad curryfisk

Kommentera