Jag har sett receptet lite här och där och i helgen så ville jag prova. Våffeldagen var igår, men det är alltid roligt med varianter och här kommer mina halloumivåfflor.
Ett väldigt enkelt recept men dessa halloumivåfflor blir väldigt goda. Jag provade dem både helt neutrala och även med en salt topping. Gott båda delarna! Receptet nedan ger ca 2 våfflor, så det är mera tänkt som tilltugg.
1 förp halloumi 200g
1 msk potatismjöl
Riv halloumiosten på ett rivjärn och lägg i en skål. Pudra över potatismjöl och blanda om ordentligt. Ställ åt sidan och värm upp ditt våffeljärn.
Ta lite smör i botten av ditt våffeljärn och sprid ut ett lager ost. Grädda som vanligt och när våfflan är gräddad, så ta ut den och skär loss varje hjärta.
Garnera dina halloumihjärtan på valfritt sätt, jag valde creme fraiche, hackad rödlök och en klick stenbitsrom.
