Halloumivåfflor

-

Jag har sett receptet lite här och där och i helgen så ville jag prova. Våffeldagen var igår, men det är alltid roligt med varianter och här kommer mina halloumivåfflor.

Ett väldigt enkelt recept men dessa halloumivåfflor blir väldigt goda. Jag provade dem både helt neutrala och även med en salt topping. Gott båda delarna! Receptet nedan ger ca 2 våfflor, så det är mera tänkt som tilltugg.

1 förp halloumi 200g
1 msk potatismjöl

Riv halloumiosten på ett rivjärn och lägg i en skål. Pudra över potatismjöl och blanda om ordentligt. Ställ åt sidan och värm upp ditt våffeljärn.

Ta lite smör i botten av ditt våffeljärn och sprid ut ett lager ost. Grädda som vanligt och när våfflan är gräddad, så ta ut den och skär loss varje hjärta.

Garnera dina halloumihjärtan på valfritt sätt, jag valde creme fraiche, hackad rödlök och en klick stenbitsrom.

Halloumivåfflor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Egentid på Svartsjöarna

Odla ärtskott

Mars 2021

Klassisk ärtsoppa

Populära kategorier

Föregående artikelVåffeldagen 2019
Nästa artikelMitt favoritgodis Lakrits

Kommentera