Våffeldagen 2019

-

Våfflor är en rätt som jag i princip bara äter på våren, det är så förknippat med vårvinter och solsken för mig. Så det passar väldigt bra med våffeldagen 2019 idag.

Det riktigt goda med våfflor är variationen av pålägg. Det går att variera på ett annat sätt än pannkakor, då det är små snacks-hjärtan. En favorit är salta våfflor som du toppar med en klick creme fraiche, hackad rödlök och en liten klick stenbitsrom.

Våffeldagen 2019
Våffeldagen 2019

Sen kan man såklart äta med allehanda söta tillbehör. Det är gott med grädde och färska bär och sylt i olika smaker. Det finns säkert de som tar en klick Nutella på, men då jag undviker palmolja, så är det inget jag köper hem.

Våffeldagen 2019
Vispad grädde och en klick lemon curd – supergott!

Ett annat tips är min favorit på pannkakor, att toppa med keso och ljus sirap. Det känns genast lite nyttigare med keso och sötman från sirap passar så bra ihop. Testa om ni inte gjort det tidigare.

Våffeldagen 2019
Keso med lite ljus sirap – också supergott!
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera