Mitt favoritgodis Lakrits

-

Att äta godis är något som jag sorterade bort för några år sedan. Jag bestämde mig helt enkelt att jag inte behöver äta godis. Men det är inget absolut stopp, utan jag kan äta en bit då och då, men jag är så pass avvänjd så jag nöjer mig med några få bitar väldigt sällan. Ändå så har jag på senare år upptäckt mitt favoritgodis Lakrits.

Mitt favoritgodis Lakrits är med stort L då det enda lakrits jag vill ha, är kvalitetslakrits. Jag talar om märkeslakrits såsom danska Johan Bülow eller svenska Haupt Lakrits som jag gärna unnar mig en burk ifrån då jag blir sugen. Men även om jag har en burk hemma, så är jag ganska snål med denna burk. Jag kan bjuda ett par stycken ett par gånger i månaden kanske, så en burk räcker ganska länge.

Jag har testat några olika smaker genom åren och jag har även unnat mig en lakritskalender två år på raken. Den senaste var en familjekalender, så att alla i familjen skulle få smaka varje dag.

Det finns en smak som jag gillar mer än de andra, och kanske bidrar det att jag inte kan köpa den hemma i Sverige. Det är en lakrits med smak av rosenvatten, som endast säljs i Dubai. Jag, Daniel och Saga var i Dubai påsken 2018 och jag köpte då en burk. Saga gillar den också, så vi har snålat under året för att den ska räcka lite längre.

Nyss tog den slut, men så var ett par kompisar i Dubai, så jag bad dem köpa en ny burk. Så nu kan vi ha ett nytt gott år hemma hos oss.

Mitt favoritgodis Lakrits

Mitt favoritgodis Lakrits

Min och Daniels resa förra helgen gick förbi Köpenhamn på hemvägen och vi stannade hos Johan Bülow för ett smakprov. Daniel började läsa på förpackningarna och fastnade för den som smakar kaffe. Lakrits, choklad och kaffe. En väldigt god godis som kommer att förgylla vårt hem ett tag framöver.

Jag hade inte tänkt köpa något den här gången, men fick smaka nyheten inför påsk 2019. Smaken heter Crispy Caramel och var väldigt god. Så det får bli mitt tips inför årets påskgodis. Unna dig riktigt god lakrits och ät mindre godis. Njut av varje bit istället.

Mitt favoritgodis Lakrits
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Vad är RunStreak egentligen?

Ibiza 43

Lasagne med spenat och chèvre

Att säga ja till en utmaning

RunStreak 300 är genomfört

Populära kategorier

Kommentera