En enkel korvpanna med tomat och sriracha

-

Häromdagen behövde jag fixa middag och en matlåda till dagen efter, så jag kollade i frysen. Hittade lunchkorv och tog fram en sådan. Sen hackade jag ihop en enkel korvpanna med tomat och sriracha.

Det är skönt att bara hacka ihop en middag lite snabbt och också använda upp lite av det som finns hemma. Det är alltså inte så exakt vad du lägger ner i denna korvpanna, utan ta vad du har hemma och gillar. Kanske har du några champinjoner som behöver gå åt? Lite salami? En bit ädelost? Så här blev det för mig:

1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 tomat
1 lunchkorv i skivor
Creme fraiche
Sriracha eller annan hetta
Salt och peppar

Valfri pasta, potatis eller ris

Sätt igång en kastrull med pastavatten alternativt potatis eller ris. Fortsätt sedan med att hacka lök, vitlök och en tomat. Skiva korven i skivor. Sätt igång en stekpanna och fräs först löken i lite smör eller olja.

Lägg ner tomathacket samt korvslantarna och låt fräsa en liten stund till. Ta lite creme fraiche och rör runt och smaksätt med både sriracha samt salt och peppar.

Korvpanna med tomat och sriracha

korvpanna med tomat och sriracha

Servera din korvpanna med pasta, potatis eller ris. Skulle det bli något över, så funkar det utmärkt i matlådan.

korvpanna med tomat och sriracha
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar