Saffransvåfflor som helgfrukost

För att maxa julkänslan nu när vi snart är framme, så kör vi saffransvåfflor som helgfrukost idag. Riktigt gula och snygga våfflor som smakade lite lussebulle, men inte för mycket heller.

Jag tog genvägen över våffelmix, så middagen blev klar väldigt snabbt. Bara gräddningen som tar tid. Å andra sidan tid som du kan både duka och vispa grädde på, så totalt gick matlagningen väldigt snabbt.

Saga ville först inte ha någon middag, men när jag ställde fram saffransvåfflor, så var hon visst sugen ändå. Och efter den första våfflan, så tog hon en till = bästa betyget när ens tonåring hugger för sig!

3,5 dl våffelmix
3,5 dl vatten
50 g smält smör
1/2 paket saffran, dvs 25g

Blanda våffelmix och vatten. Smält smöret och vispa ner saffranet i det varma smöret. Blanda ner saffransmöret i våffelsmeten och blanda om.

Värm våffeljärnet och börja grädda dina våfflor. Under tiden våfflorna gräddas hinner du duka bordet och även vispa grädde. Jag pillade även ut lite granatäpplekärnor att garnera med.

Saffransvåfflor

Servera dina saffransvåfflor med valfria tillbehör, jag valde som sagt grädde och granatäpplekärnor, Daniel tog grädde och äppelmos och Saga valde grädde och nutella. Alla blev mätta och nöjda!

Saffransvåfflor
Matchade granatäpplekärnorna med mitt röda nagellack – julkänslor? Jajjemän

Kommentera