Ostgratinerad curryfisk

-

Jag läser recept varje dag, även om jag kanske inte behöver inspiration just då. Bara för att lära mig mera och att kanske hitta ett recept som jag tycker om. Jag har både Ica och Coop’s medlemstidningar och det var i Coop’s tidning MerSmak som jag hittade denna rätt. Ostgratinerad curryfisk.

MerSmak’s matkreatör Sara Begner har i varje tidning gjort ett besök hemma hos en familj som har fastnat i sin matlagning och vill ha förändring. Det är alltid spännande att läsa om – och också om att de alltid lyckas vända skutan efter tips från Sara. Den här gången hade en familj önskat att ta sig ur pastaträsket och laga någon annan mat. Det här var en av de rätter som de tyckte mycket om:

1 gul lök
100 g champinjoner
1/2 – 1 msk curry
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl grädde
1/2 – 1 msk honung
70 g babyspenat
1/2 purjolök
400 g tinat torskblock
Salt och svartpeppar
Riven ost

Serveras med ris eller potatis

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek i smör i en stekpanna, tillsätt curry. Låt steka några minuter. Fyll på med grädde och honung, samt skaka ihop vatten och vetemjöl som en redning och häll i. Rör om, koka upp och låt tjockna.

Ostgratinerad curryfisk

Lägg spenat och skivad purjolök i en smord ugnsform och lägg sedan torskblocket i mitten. Strö över salt och peppar. Häll såsen över fisken och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 30 min. Sätt igång riskastrullen när det är 20 min kvar.

Ostgratinerad curryfisk
Ostgratinerad curryfisk
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Goda kesobiffar

Lövbiffspasta med St Agur

Gräddstuvad grönkål

Cosmopolitan och ostprovning

Kladdkaka som snygg dessert

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar