Krustader med laxröra

-

Ni som har hängt med mig ett tag, vet att jag har en favorit-förrätt som slår i princip allt annat. Nämligen mina laxrullar på honungsspegel. Häromdagen fick jag fyra skivor rökt lax över och då kom jag på dessa krustader med laxröra. Tänk de här som små snacks till något bubbligt ikväll, så gott!

Rökt lax
200 g Philadelphiaost
1 kruka färsk Basilika
Honung
Riven färsk ingefära
Krustader

Ta fram två skålar. Blanda Philadelphiaost och hackad basilika i den ena. Ställ åt sidan. Blanda honung och riven ingefära i den andra. Ställ åt sidan.

Laxrullar

Skär laxen i mindre strimlor och blanda ner i Philadelphia-skålen. Ställ också fram ett snygg serveringsfat och ev bottenfyllning till fatet. Härifrån kan du avvakta tills gästerna kommer.

När det närmar sig servering, sprid ut tex färsk spenat på fatet och klicka i av laxröran i varje krustad (om ni gör det för tidigt så blir krustaderna mjuka – inte lika gott). Toppa varje krustad med lite av honung/ingefära-blandningen. Servera som välkomstsnacks, gärna tillsammans med något gott bubbel.

Krustader med laxröra
Krustader med laxröra
Krustader med laxröra
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar