Belgiska våfflor

-

Det är våffeldagen idag och jag tänkte bjuda på belgiska våfflor. Jag har hittat receptet på Köket.se. De är lite tjockare än vanliga, då de också innehåller bakpulver. Våfflor a la amerikanska pannkakor nästan. Jag har ett våffeljärn som ser ut som de belgiska som man ser på bilder, så jag gräddade i det järnet. Så här:

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 äggulor
4,5 dl mjölk
120 g smält smör
2 äggvitor

Börja med att smälta smöret och ställ den åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt. Servera med valfri sylt, jag kör min egen jordgubbssylt, och vispad grädde.

Belgiska våfflor

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar