Det är våffeldagen idag och jag tänkte bjuda på belgiska våfflor. Jag har hittat receptet på Köket.se. De är lite tjockare än vanliga, då de också innehåller bakpulver. Våfflor a la amerikanska pannkakor nästan. Jag har ett våffeljärn som ser ut som de belgiska som man ser på bilder, så jag gräddade i det järnet. Så här:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 äggulor
4,5 dl mjölk
120 g smält smör
2 äggvitor
Börja med att smälta smöret och ställ den åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt. Servera med valfri sylt, jag kör min egen jordgubbssylt, och vispad grädde.