Kikärtsmaränger

-

Att kunna göra helt veganska maränger blir mer och mer viktigt, då fler och fler väljer den vegetariska, eller tom den veganska, vägen i sitt liv. Jag har varit sugen att testa kikärtsmaränger ett tag, och känna hur de smakar. Blir det samma sak som klassiska maränger, gjorda på äggvitor? Dags att prova, och så här gjorde jag:

1,5 dl kikärtsspad
1 dl socker
saft från ½ citron

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa kikärtsspadet för sig själv först. Det tar en stund att vispa, men kämpa på – det kommer. När rätt konsistens infunnit sig, så häll sakta på strösocker medans du fortsätter vispa. Smaksätt med citronsaft. Spritsa ut fina marängtoppar och ställ in i ugnen i ca 1½h. Låt stå kvar i ugnen så blir de klara på eftervärmen. Jag gjorde mina ganska små, och fick ut ca 80 maränger på två plåtar.

Kikärtsmaränger

Den övre bilden tagen av Daniel under tiden jag höll på spritsa ut mina maränger.

Smaken då? De smakar inte kikärtor, men inte heller maränger. De har en annan mer neutral smak, som gör att de passar bra till en efterrätt. Konsistensen var annorlunda. När man biter på en så försvinner den nästan direkt, istället för marängen som nästan blir lite kladdig i munnen. Häftig upplevelse, och häftigt att man kan göra veganska maränger!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar