Vegansk chokladglass

-

Vad säger ni om en god vegansk chokladglass? Till en glassefterrätt eller till en våffellunch? Jag hittade ett recept inne på Instagram och Ekotipset. Endast fem ingredienser så en väldigt enkel och snabb glass (förutom några timmar i frysen).

Vegansk chokladglass

Veganskt är något som börjar poppa upp här och där bland mina recept, bara för att jag upptäcker dem själv. Kommentera gärna vad ni tycker om det. Det får förhoppningsvis även er att upptäcka några veganska recept – utan att ni behöver bli veganer för det.

1 dl naturella cashewnötter
10 st dadlar
Kokosmjölk 400 ml
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Lägg ner cashewnötter och dadlar i din mixer och kör en kort stund. Fyll på med kokosmjölk, kakao och vaniljsocker. Mixa en stund till.

Häll upp din chokladglass-smet i en låda och ställ i frysen i ca fem timmar. Ta ut och njut!

Vegansk chokladglass

Jag valde att servera min tillsammans med våfflor i helgen, vilket passade alldeles utmärkt! Alla runt bordet tyckte om vegansk chokladglass.

Vegansk chokladglass
Jag tänkte att jag skulle kunna rulla en snygg kula av glassen, men var lite för hungrig för att vänta den tid som behövdes.
Vegansk chokladglass
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelDan Dan nudlar med färs
Nästa artikelVåfflor med brynt smör

Kommentera