Vad säger ni om en god vegansk chokladglass? Till en glassefterrätt eller till en våffellunch? Jag hittade ett recept inne på Instagram och Ekotipset. Endast fem ingredienser så en väldigt enkel och snabb glass (förutom några timmar i frysen).

Veganskt är något som börjar poppa upp här och där bland mina recept, bara för att jag upptäcker dem själv. Kommentera gärna vad ni tycker om det. Det får förhoppningsvis även er att upptäcka några veganska recept – utan att ni behöver bli veganer för det.
1 dl naturella cashewnötter
10 st dadlar
Kokosmjölk 400 ml
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Lägg ner cashewnötter och dadlar i din mixer och kör en kort stund. Fyll på med kokosmjölk, kakao och vaniljsocker. Mixa en stund till.
Häll upp din chokladglass-smet i en låda och ställ i frysen i ca fem timmar. Ta ut och njut!

Jag valde att servera min tillsammans med våfflor i helgen, vilket passade alldeles utmärkt! Alla runt bordet tyckte om vegansk chokladglass.

