Våfflor med brynt smör

-

Vår eller vårvinter är lite synonymt med våffellunch, tycker ni inte? Jag äter i stort sett bara våfflor på vår/vårvintern och det är också en vanlig rätt på landets skidrestauranger. I helgen lagade jag årets första omgång våfflor till lunch, och lagade då våfflor med brynt smör. Riktigt goda och veckans Meatfree Monday.

Jag fuskar lite och kör oftast med våffelmix *skämskudde*, fastän det är så enkelt att göra en egen våffelsmet. Enkelheten i att det bara är fyra ingredienser blir avgörande vid just våffelluncher.

6 st våfflor:

2 påsar våffelmix
3,5 dl vatten
50 g brynt smör
Vetekli

Häll upp våffelmixen och lite vetekli i en bunke och häll ner vatten. Vispa, så smeten blir klumpfri och ställ åt sidan för att svälla några minuter. Jag använder vetekli för att få in lite fibrer i en annars väldigt fiberfri måltid – tips från min mamma. Det var alltid vetekli i alla pannkakor och våfflor när jag växte upp – så det är det naturliga för mig.

Mät upp smör i en kastrull och ställ för att smälta. När det smält, sätt på ett lock och låt smöret stå kvar och fräsa. Skaka kastrullen ibland men låt den stå till fräset har tystnat och smöret har fått en ljusbrun ton samt doftar lite kolaaktigt. Häll ner smöret i smeten och vispa runt.

Våfflor med brynt smör

Värm din våffellagg och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera med valfritt pålägg – jag gillar att ta keso och lite sirap alternativt keso och sylt. Fungerar också väldigt bra att ta lite vegansk chokladglass.

Vegansk chokladglass
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelVegansk chokladglass
Nästa artikelFebruari 2020

Kommentera