Februari 2020

-

Februari, årets kortaste månad, är över och vi har gått in i en av Jämtlands härligaste månader. Mars och april är vårvinter, med kallsnö och soliga dagar, där solen faktiskt värmer. Men först gör vi en tillbakablick till februari 2020 och ser lite närmare vad den månaden hade att erbjuda.

En klar vinnare blev det i antal visningar. Ugnspannkaka med keso är en stående favorit, och den är väldigt god! Perfekt också att den, tack vare keso, tillför protein till ugnspannkakan.

Jag hade bara en bild med ugnspannkaka med keso och bacon, vilket också är en väldigt god vardagsrätt!

Andraplatsen intogs av en ganska ny rätt, men som förtjänar sin andraplats (kanske förstaplats nästa månad?). En majscarbonara är en väldigt god måltid som passar alla dagar i veckan och som uppskattas av ung som gammal. Ev rester funkar också bra i matlådan, så en väldigt perfekt rätt att ha i bakhuvudet.

Majscarbonara

Andra blogginlägg som jag gärna tipsar om igen är dessa:

Sötsalt kycklingpasta kan vara en av de godaste kycklingrätter jag har gjort. Såå otroligt god, så jag skulle kunna äta det varje dag! Slickar mig om munnen bara för att jag tänker på hur gott det var.

Sötsalt kycklingpasta

En alldeles nypostad rätt kommer också med här, dessa Dan Dan nudlar med färs fick 5 poäng av 5 möjliga runt bordet. Alva menade att det kan vara en av de godaste rätter hon någonsin ätit.

Dan Dan nudlar

Nästa blogginlägg jag måste få pusha lite extra för, är mina kycklingburgare med currydressing. Jag valde att servera dem med hemmagjorda sötpotatisstrips. Så goda burgare!

Kycklingburgare med currydressing

Bland söta guldkorn så hittar ni denna snabba fredagsefterrätt som en enkelt svänger ihop. Sätt dit ett tomtebloss, så har ni både Mello-efterrätt eller kommande nyårsefterrätt.

Snabb fredagsefterrätt i portionsglas

De godaste kärleksmumsen bakade jag också i februari. Med chokladbitar i smeten och sen en chokladkräm som topping, såå goda!

Leilas kärleksmums

Sen provade jag även en ny smak på kolakakor, en kokossnittar med citronglasyr. Precis så goda som de låter!

Kokossnittar med citronglasyr

Förutom goda maträtter och bakverk, så bloggade jag också om vår resa till Rissna – min överraskningsresa till Daniel, som fyller 40 år i maj.

Vår resa till Rissna
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelVåfflor med brynt smör
Nästa artikelEgen Nutella

Kommentera