Dags för en god kaka, eller hur? Kolakakor är en riktig favorit hos mig och det går att baka med många olika smaker. Här har ni mina varianter. Sen hittade jag kokossnittar med citronglasyr inne hos MyKitchenStories som lät otroligt goda. Sagt och gjort, kakor blev det:
125 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Citronglasyr:
0,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
Ev rivet skal från 1 citron att dekorera med
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. I en bunke blandar du ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap med en gaffel.
Tillsätt mjöl, kokosflingor, bakpulver och salt till kokossnittarna och arbeta ihop en jämn deg. Dela degen i två delar och rulla varje del till en 3 cm tjock längd. Lägg längderna på plåten (med bakplåtspapper) och tryck till dem lätt med fingrarna eller en gaffel.
Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de smält ut och fått lite färg på kanterna. Skär kakorna i snygga snittar medan de är lite varma. Låt kakorna sedan svalna helt innan du dekorerar med glasyr.
Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr med sked i en liten skål. Ringla glasyren över kakorna. Dekorera ev med rivet citronskal.
Servera dina kokossnittar med citronglasyr direkt eller förvara dem i frysen. De tinar på ett ögonblick, så bra att ha i fikareserven.
De här djupfrysta… mums!
Mm, riktigt goda även tinade! ?