Kokossnittar med citronglasyr

-

Dags för en god kaka, eller hur? Kolakakor är en riktig favorit hos mig och det går att baka med många olika smaker. Här har ni mina varianter. Sen hittade jag kokossnittar med citronglasyr inne hos MyKitchenStories som lät otroligt goda. Sagt och gjort, kakor blev det:

125 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Citronglasyr:
0,5 dl florsocker
1 msk citronsaft
Ev rivet skal från 1 citron att dekorera med

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. I en bunke blandar du ihop smör, strösocker, vaniljsocker och sirap med en gaffel.

Tillsätt mjöl, kokosflingor, bakpulver och salt till kokossnittarna och arbeta ihop en jämn deg. Dela degen i två delar och rulla varje del till en 3 cm tjock längd. Lägg längderna på plåten (med bakplåtspapper) och tryck till dem lätt med fingrarna eller en gaffel.

Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de smält ut och fått lite färg på kanterna. Skär kakorna i snygga snittar medan de är lite varma. Låt kakorna sedan svalna helt innan du dekorerar med glasyr.

Kokossnittar med citronglasyr

Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och citronsaft till en jämn glasyr med sked i en liten skål. Ringla glasyren över kakorna. Dekorera ev med rivet citronskal.

Servera dina kokossnittar med citronglasyr direkt eller förvara dem i frysen. De tinar på ett ögonblick, så bra att ha i fikareserven.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMorotskakans dag 2020
Nästa artikelRotmos med julkorv

2 KOMMENTARER

Kommentera