Morotskakans dag 2020

-

En ny temadag idag, nämligen morotskakans dag 2020. Morotskaka är en sådan där kaka som en inte kan äta för många gånger. Så saftig och så god, så den funkar alltid!

I helgen hade jag ingen tid över, helgen bara försvann, så därför gör jag ett samlingsinlägg med mina godaste varianter. Bara att välja och vraka:

Den ultimata morotskakan kommer från systrarna Eisenmann’s första bakbok Två systrars söta. Och jag håller med dem. Efter att jag bakat denna morotskaka första gången, så bakar jag ingen annan.

Morotskaka

Ifall en inte orkar göra en hel kaka med gräddning och sen breda på en frosting, så måste jag få tipsa om mina morotskakasnittar. Helt enkelt kolakakor som är smaksatta som morotskaka. Mycket snabbare men samma goda smak.

Morotskakasnittar

Om en istället vill göra en ännu mera avancerad morotskaka, så kan en göra min morotskakecheesecake med apelsincurd. Gott + gott + gott = jättegott! En riktigt god cheesecake med morotskake-smak + en god apelsincurd. Kan det bli annat än bra? Nej, helt rätt.

Morotskakecheesecake

Så, både en lagom kaka, en lite snabbare och till sist en mer avancerad kaka. Bara att välja vilken sort ni ska baka nästa gång. Alla tre är otroligt goda, så helst vill jag att ni testar alla tre och kommenterar vilken som är godast. Eller om ni har ett ännu godare recept som jag borde prova?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera