Morotskakasnittar

Kolasnittar (eller kolakakor som jag oftast säger) är goda och morotskaka är gott. Om man blandar de båda så får man morotskakasnittar. Det blev jag sugen att testa när det var dags att baka. Jag har hittat receptet hos Matplatsen, men jag tog betydligt mera kardemumma. Så här gjorde jag:

100 g smör, rumstempererat
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1-2 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 dl rivna morötter
1 msk kanel
1 msk kardemumma

Ta fram smöret så det hinner bli rumsvarmt och ganska mjukt. Sätt sedan igång ugnen på 175 grader. Blanda allt i en bunke och rör ihop det till en deg. Dela degen i två bitar och forma två avlånga rullar.

Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem med fingrarna. In i ugnen ca 12-15 min. Ta ut plåten och skär kakorna till sneda snittar direkt.

Morotskakasnittar

Kommentera