Korvmiddag Africana

-

Jag hittade ett paket prinskorv i frysen och tog fram till dagens middag. Sen fick jag googla lite korvtips och hittade korvmiddag africana hos Matplatsen. Kändes lovande och då måste man ju prova det, eller hur? Jag är inte jätteförtjust i korv egentligen, men det är enkel mat att ta till och det går ner hos de flesta.

Är ni förtjusta i korvmiddagar? Vill ni har fler tips, så jag ska utforska området lite mera? Kommentera gärna. Så här blev gårdagens middag för fyra personer:

400 g prinskorv
½ purjolök
2 st röd paprika
1/3 färsk ananas (eller en liten burk + juicen)
1 dl ananasjuice
2 tsk curry
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
½ kycklingbuljongtärning
2 msk mango chutney
½ dl mjölk
vetemjöl
1 banan
Ev färsk koriander
Solrosfrön (eller jordnötter)

Skär korven i bitar. Fräs dem en stund i lite smör så de får lite grillyta. Lägg åt sidan. Skär purjolök och paprika i bitar och bryn dem. Pudra över curryn. Tillsätt ananasen med spad, grädde, buljong och mango chutney.

Låt puttra i ett par minuter innan du lägger i korven. Skaka ihop mjölk och vetemjöl och vispa ner, så såsen tjocknar en aning. Låt puttra på svag värme 5-10 min och lägg samtidigt ner en skivad banan och ev lite hackad färsk koriander. Servera med ris och solrosfrön som strös ovanpå vid servering.

Korvmiddag Africana

Det kan upplevas som en omständlig rätt men efter lite hackade av olika matvaror i början, så går det ändå fort. Om allt är hackat när man sätter igång riskokningen, så är allt klart samtidigt, och du har din korvmiddag Africana klar för servering.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar