Kyckling med jordnötssås

-

Kyckling med jordnötssås – det måste ju bli gott? Så tänkte jag en dag då jag hade kyckling tinad och inte riktigt hade någon idé. Grundreceptet har jag hittat hos Jennys matblogg men ändrat lite till mina ingredienser, så det är mitt recept här nedan.

kycklingfilé för 4 personer
smör
salt och peppar

Jordnötssås:
1 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
½ liten gul lök, finhackad
1 1/2 dl jordnötssmör, gärna med bitar i
1/2 finhackad röd chili
2 1/2 dl kokosmjölk
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ citron
En liten touch soja

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Förstek filéerna för fin färg i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar. Stoppa sedan in i mitten på ugnen, tills de är färdiga.

Börja under tiden med såsen. Hetta upp en kastrull med lite smör i, fräs den finhackade löken och vitlöken. Vänd ner jordnötssmör, chili och kokosmjölk och låt sjuda upp. Smaka sist av med kycklingfond, citron, salt och peppar till önskad smak. Dra bort från värmen och servera genast.

Kyckling med jordnötssås

Denna gång valde jag att servera kycklingen tillsammans med nudlar, men det funkar lika bra med ris. Det är också fräscht med grönsaker till, denna gång paprika och gurka.

Kycklingen blir saftigast om den får ligga i ugnen och bli färdig. Men det går att steka den även i pannan om man har bråttom.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar