Här kommer en efterrätt med ganska få ingredienser. Jag har hittat grundreceptet av denna pärondessert med ingefära hos Linneasskafferi men jag struntade i calvados. En dessert som är enkel men tack vare en snygg uppläggning känns lyxig. Här nedan är receptet för två personer:
ca 3st päron
½ tsk malen ingefära
½ krm äkta vaniljpulver
1 dl vispgrädde
6-8 st mandlar
Börja med dina päron. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i små bitar, lägg i en kastrull och krydda med ingefära och vanilj. Sätt svag till medel på plattan och låt päronen sakta puttra, rör då och då. Päronen kommer att släppa ifrån sig vätska efter en liten stund.
Koka päronen tills de flesta bitar är mjuka men någon enstaka har en kärna kvar.Mosa sönder fruktbitarna, men spar några så du inte får en helt slät fruktpuré. Tag av från plattan och låt svalna något. Strimla dina mandlar. Hit kan du förbereda innan dina gäster kommer.
Vispa grädden så du får mjuka toppar. Lägg upp den ljumma frukten i 2 glas/portionsskålar. Klicka över grädden och toppa med mandeln. Servera direkt.