Soda pop drink

Drinkar är väldigt roligt att blanda ihop och smakar ofta förföriskt gott. Nyss postade jag en uppskattad hallon och lakritsdrink och här kommer en annan godisdrink. Veckans fredagsdrink alltså, är Soda pop drink med just soda pop godisar som garnering.

Jag har hittat receptet hos Matplatsen, men hade varken 7up eller citron hemma, och det funkade lika bra utan. Här kommer receptet för en drink, men det är bara att öka ifall ni gör fler.

2 cl sockerlag*
3 cl Apple sour
2 cl Blue Curacao
2 cl vodka
Krossad is
Soda Pop-godis för garnering

Blanda sockerlag, Apple sour, Blue Curacao (Bols blue) och vodka tillsammans med is i en shaker och skaka drinken kall. Häll krossad is i ett glas och häll drinkblandningen över. Garnera med en Soda pop godis högst upp och drick en väldigt fräsch drink. Mums!

Soda pop drink

 

* Sockerlag gör du genom att blanda 1 dl vatten och 1 dl socker. Koka upp under omrörning så sockret smälter och låt sedan sockerlagen svalna.

Kommentera