Kycklingpanna med mexikansk chili

Ibland åker jag från jobbet och tror att jag har en färdig middagsplan i huvudet baserat på vad jag visste samma morgon. Så var det härom dagen, då jag hade tagit fram lite kyckling från frysen. Men när jag åker från jobbet så ringer en dotter och ber att kompisen ska få äta också, samt att min sambo meddelar att han är jättehungrig idag. Då fick jag trolla med maten och göra den mera matig. Det resulterade i min kycklingpanna med mexikansk chili, en middag för fyra personer:

400 kycklinginnerfilé
1 gul lök
1 vitlök
1 förp mexikansk chili – creme fraiche
1 paprika
gröna ärtor
tacosås
tacokrydda

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar, hacka lök och vitlök. Fräs löken först i stekpannan på svagare värme och peta sedan löken åt sidan. Knappa upp värmen och lägg ner kycklingbitarna. Låt kycklingen brynas runt om och häll sedan ner en förpackning mexikansk chili och låt puttra. Lägg ner paprikabitar och krydda med tacosås och tacokrydda. När maten är i princip klar, så blandar du ner din ärtor. De blir klara med hjälp av eftervärmen.

Kycklingpanna med mexikansk chili

Jag valde att servera med bulgurblandning och nachochips. God och snabb vardagsmiddag!

Kommentera