Avokadopasta

-

Avokadopasta har jag läst om både här och där, och varit sugen att prova. Jag fastnade för ett recept hos Fridas matblogg och följde det. Jag gjorde lite ändringar så det här är min variant. En bra vardagsrätt som är helt vegansk.

pasta för 2 personer
1 vitlöksklyfta
1 avokado
1 kruka basilika
chili
0.5 dl pastavatten
riven parmesan (inte om du vill hålla rätten vegansk)
strimlad mandel
Salt och peppar

Börja med att koka upp pastavatten, lägg ner pastan. Jag trodde att jag hade spagetti hemma, men fick istället ta Fusillipasta. Det funkar bra vilket som. Under tiden pastan kokar så lägg ner avokado, vitlök, basilika och chili. Om det blir för trögflytande så fyll på med lite pastavatten.

Häll av pastan och blanda ihop pasta med avokadosåsen. Smaka av med salt och peppar. Strö över riven parmesan vid servering och ifall du gillar crunch så kan du välja strimlad mandel, eller varför inte solroskärnor?

Avokadopasta

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera