Drömmar med flingor och choklad

Drömmar är en kaka jag väldigt sällan bakar men som jag egentligen tycker är jättegod. Så såg jag ett recept på drömmar med flingor och choklad, som jag blev sugen att testa. Jag hade i senaste boxen av Smakbox fått hem flingorna Weetabix, så de ville jag blanda ner. Jag bakar ju en del, och brukar ha stenkoll på vilka ingredienser jag har hemma, men döm om min förvåning då jag upptäcker, mitt i baket, att jag inte har hjorthornssalt hemma.

Lite googling senare, så fann jag att hjorthornssaltet kunde ersättas med samma mängd bikarbonat, eller dubbla mängden bakpulver. Inte riktigt lika spröda kakor enligt google, men helt ok ändå. Jag hade ingen lust att trava bort till närmaste affär, så jag provade med bikarbonat. Här kommer resultatet:

100 g smör
2 dl socker
1 dl matolja, el rapsolja
4dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 msk vanilj socker
1 tsk bikarbonat (eller 1 tsk hjorthornssalt)
2 dl Weetabix
50 g hackad choklad (jag hade pistagechoklad)

Vispa socker och rumsvarmt smör. Blanda sen i oljan. Blanda de torra ingredienserna. Kläm i hop degen med händerna. Tillsätt flingorna och chokladen. Rulla till bollar och grädda mitten av ugnen på 175 C ca 10-12 minuter.

Drömmar med flingor och choklad

Kommentera