Fröknäcke med röda linser

-

Hittade detta recept i senaste Buffé och blev så sugen att prova. Fröknäcke med röda linser. Fröknäcke är så himla gott, tom så gott att jag kan sitta och knapra fröknäcke istället för chips. Antingen om man äter sitt fröknäcke som det är, eller med lite smör på. Vill jag lyxa till det, så tar jag gärna någon smaksatt (eller neutral) Philadelphiaost på. Titta gärna på mina andra fröknäcken och testa dig fram till din favorit.

Kom ihåg att lägga linserna i blöt åtminstone 8 h innan du ska baka, så de hinner svälla till rätt storlek. Egentligen ska det vara 1 tsk salt, men jag tycker att det räcker med ½ tsk. Jag försöker minska mängden salt rent generellt, då rapporterna säger att vi äter för mycket salt i Sverige idag.

3/4 dl torkade linser (3/4 dl ger 1 1/2 dl blötlagda)
1/2 dl linfrön
1 1/2 dl pumpafrön
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk chiliflakes
1 1/2 tsk spiskummin
½ tsk salt
1 msk rapsolja
2 dl kokande vatten

Skölj linserna och lägg dem i blöt i kallt vatten över natten, eller minst 8 timmar. Skölj linserna igen och låt rinna av väl. Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Tillsätt olja och vatten och blanda väl.

Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, eller tills knäcket känns torrt. Passa mot slutet så att det inte bränns. Låt knäcket svalna på galler. Bryt knäcket i bitar och förvara i lufttät förpackning. Servera ditt fröknäcke med röda linser tillsammans med en god ost, jag kan tänka mig att en bit brieost passar bra.

Fröknäcke med röda linser

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar