Apelsinkyckling med broccoli och bulgur

-

Då jag hade tinad kyckling i kylen så hade jag huvudråvaran klar redan. Sen hittade jag receptinspiration på apelsinkyckling inne hos Ica, men gjorde om det en hel del, så jag kallar det mitt eget. Apelsinkyckling med broccoli och bulgur kommer här:

300 g kycklinginnerfiléer
1 liten broccoli, både buketter och stam
1 (blod)apelsin
1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 dl grädde
Salt och svartpeppar
ev chilikrydda

Till servering:
Bulgur
Valfria grönsaker, jag hade cocktailtomater hemma

Börja med kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn dem i stekpanna och lägg sedan åt sidan. Fortsätt med broccoli, delad i mindre buketter och stammen delad i ännu mindre bitar. Fräs en kort stund, häll sedan på vatten och buljongtärning och sätt på locket.

Apelsinkyckling med broccoli
Apelsinkyckling med broccoli

Sätt på en kastrull och koka bulgur (eller ris funkar såklart också). Häll tillbaka kycklingen bland broccolin och häll på grädde. Riv skalet på apelsinen och häll ner både skal och saft från en (blod)apelsin. Låt puttra medan bulguren kokar klart.

Ifall ni tycker att det är för lös sås, häll på en 1/2 dl redning av mjölk och mjöl. Låt puttra så såsen tjocknar. Smaksätt med salt, peppar och ev lite chilikrydda. Servera sedan din apelsinkyckling med broccoli tillsammans med bulgur och någon extra grönsak. Nu har jag inte hunnit prova det ännu, men jag är helt säker på att det är gott i matlådan också.

Apelsinkyckling med broccoli
Apelsinkyckling med broccoli

Och jag valde att servera i dagens nyinköp från Röda Korset i Östersund. Två stycken djuptallrikar av märket Churchill men jag köpte dem bara för deras fina mönster. Snygga va?

Jag åker på Röda Korset med ojämna mellanrum, både för att lämna saker som vi inte behöver längre, men också för att ev hitta något nytt porslin till mina matbilder. Billigt, hållbart och miljövänligt att köpa begagnat.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelTvå temadagar i en
Nästa artikelMorotskakans dag 2020

Kommentera