Två temadagar i en

-

Då och då skriver jag om olika temadagar, såsom kanelbullens dag, kladdkakans dag mm mm. Idag är det också temadag, fast två temadagar i en. Både löpningens dag och vegetariska dagen.

Det är rätt ofta fler än en temadag samtidigt, jag brukar hitta dem här. Men väldigt ovanligt att det är två av mina intressen på samma dag (jag erkänner, jag har inte tittat igenom alla dagar på året, så det kanske finns fler?), så det vill jag fira lite extra.

Löpningens dag är i och för sig lite blandad för mig, då jag egentligen inte tycker om att springa. Jag har sagt och skrivit det många gånger och ändå fortsätter jag att springa med jämna mellanrum. Den enda anledningen till att jag väljer att träna löpning, är att jag gillar känslan av att känna mig tränad. Jag vet att jag, vilken dag i veckan som helst, kan sticka ut och springa en mil. Och jag kommer inte att vara speciellt påverkad av denna mil. Det är en otroligt härlig känsla och gör att jag sträcker på kroppen.

Två temadagar i en
Från häromkvällen när jag körde ett löppass

Jag har också sprungit några lopp, närmare bestämt fem halvmarathon-lopp på fyra år. 2016-2019 och jag tänkte att det skulle bli minst ett halvmarathon 2020 också.

Sydney halfmarathon
Min senaste halvmarathon-medalj från Sydney i september 2019

Vegetariska dagen däremot, är ett tema som växer sig starkare och starkare varje vecka eller månad. Jag lagar mer och mer vegetarisk mat, och har till och med börjat nosa på vegansk mat. Det är gott och jag mår bra av det – det räcker för mig.

Det finns väldigt många vegetariska recept här inne på bloggen, och ni hittar dem enklast här. Ett par goda recept är dessa:

Italiensk grönsakspaj som jag gjorde inne på 2020-talet var riktigt god och funkar både som middag och som matlåda:

Italiensk grönsakspaj

Även min gnocchi i tomat- och ädelostsås var väldigt god:

Gnocchi i tomat- och ädelostsås

Eller honungsrostad vitkål med bränd grädde? Hur mycket vegetarisk mat lagar du? Jag ger en utmaning idag, på vegetariska dagen, att laga just vegetarisk mat till lunch och/eller middag. Antar du utmaningen? Kommentera gärna!

Vitkål med bränd grädde
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera