Krämig fredagspasta med kyckling och bacon

-

Här kommer en krämig fredagspasta med kyckling och bacon. En lagom avslappnad och god fredagspasta som jag valde att lyxa till med färsk pasta.

Jag tänker att ni är som jag. Att ni slutar jobbet på fredag eftermiddag och egentligen bara vill hem så fort som möjligt. Laga en god, snabb, lyxig och näringsriktig middag som alla tycker om. Samla hela familjen runt samma bord och kunna äta en avslappnad middag tillsammans. Utan missnöjda miner. En krämig fredagspasta kan vara en av de rätter som funkar.

Krämig fredagspasta
Krämig fredagspasta

2 kycklingfiléer
1 paket bacon
1 liten zucchini
Grädde
Kycklingfond
ca 100 g Philadelphiaost, naturell eller smaksatt (jag hade naturell)
7-8 cocktailtomater

Vid servering:
Färsk spenat
Riven parmesan
Svartpeppar

Sätt igång en pastakastrull. Hacka kycklingfiléerna i små bitar. Skär bacon i skivor och stek dem i en stekpanna. Häll av baconflottet och lägg sedan tillbaka. Lägg ner kycklingbitarna så de också får brynas.

Dela zucchini i mindre bitar och lägg ner i samma panna. Låt fräsa en kort stund och häll sedan på grädde och kycklingfond. Ta även i Philadelphiaost och rör runt. Dela cocktailtomaterna i kvartar och lägg ner. Koka pastan ca 3 min.

Häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekpannan (ifall en har barn som hellre vill ha mat separerad, så servera pastan på sidan). Fyll även på med färsk spenat och rör runt. Smaksätt med svartpeppar och riven parmesan.

Krämig fredagspasta
Krämig fredagspasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelVitkålsgratäng med gorgonzola
Nästa artikelTvå temadagar i en

Kommentera