Vitkålsgratäng med gorgonzola

-

Vitkålsgratäng med gorgonzola är en rätt jag tänkt göra länge. Att hacka ihop en stor del vitkål och göra en gratäng med – den kan sen användas till mycket. Antingen äta den som den är eller äta med något gott på sidan. Jag valde att göra så här:

1 vitkål
Rapsolja till stekpannan
1 stor gul lök
2 morötter
2 1/2 dl grädde
150-200 g Gorgonzola
Grönsaksbuljong
Salt & peppar
Riven ost

Börja skära vitkålen i mindre bitar, lägg över i en smord stekpanna. Riv morötterna grovt och lägg även dem i stekpannan. Hacka löken, skapa plats i stekpannan och lägg i. Låt fräsa en stund och sätt igång ugnen på 200 grader.

Häll ner grädde, smula ner gorgonzolaosten och smaksätt med grönsaksbuljong, salt och peppar. Låt puttra en stund.

Häll över allt i en smord ugnsform, toppa med riven ost och sätt in i ugnen ca 20 min. Servera din vitkålsgratäng med gorgonzola antingen som den är eller med något gott på sidan. Jag hade ett par skivor extrarökt skinka vilket passade utmärkt ihop.

Vitkålsgratäng med gorgonzola
Vitkålsgratäng med gorgonzola
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera