Nyårsönskningar 2020

-

Lämnade ni några nyårslöften på nyårsafton? Hur går det för dem? Jag tycker att löften är ett sådant hårt ord och vill hellre använda något annat. Jag har tidigare skrivit om nyårsmål och tänker att ifall en missar målet, så kan en ta omtag och sikta på samma mål en gång till. Ett löfte som är brutet är ju liksom brutet och kan aldrig lagas. Ett annat fint ord lånar jag från Sanna Rosell och det är att hon satt upp nyårsönskningar 2020. Mycket mjukare, mycket mera avslappnat och kanske mycket lättare att uppnå.

Sanna har rabblat några nyårsönskningar som bara känns roliga och sköna och fullt realistiska att uppnå. Så ska väl nyårsönskningar vara? Jag inspireras av Sanna och här kommer mina nyårsönskningar. Utan inbördes ordning:

Ta mera selfies och lägg ut dem

De gånger jag lägger ut selfies så får jag alltid många likes – även om jag oftast tar selfies när jag tränat och alltså inte ser så fräsch ut. Här tipsar jag om mitt andra instagramkonto (det är också ett öppet konto). Här visar jag lite mera av min fritid – jag lagar ju inte bara mat.

Maria på Gotland
En bild på Gotland som Daniel har tagit

Elda mera

Jag älskar eld! Att elda i braskaminer eller att tända en grillglöd. I brist på annat så duger en digital brasa på TV:n också. Men jag eldar inte så mycket, så det får bli en önskan inför 2020. Ut och grilla mera!

Gastro Natur
En eld på Gastro Natur utanför Örebro

Älska mera

Älska mina nära och kära mera. Ta hand om de personer som står mig närmst och berätta (ännu oftare) att jag älskar dem. Sortera bort energitjuvar för de älskar jag verkligen inte.

Gör fler roliga saker

Och med roliga saker så menar jag mest att vara utomhus. Jag älskar att vara utomhus men blir ofta hemma då jag inte får med mig någon/några. Jag får helt enkelt fråga andra personer eller åka ut själv. Inte heller göra så stort projekt av att åka ut. Det räcker egentligen väldigt långt med en termos kaffe i ryggsäcken. Så ifall någon från min bekantskapskrets läser det här – hör av dig om du vill ha sällskap ut.

En bild från 2012 som Daniel har tagit efter en tältnatt vid Nulltjärn i Jämtland

Bädda rent i sängen oftare

Att få duscha och sen gå och lägga sig mellan rena, och helst manglade, lakan – det är livet! Så otroligt skönt att ligga där och bara mysa – det är vardagslyx en kan unna sig betydligt oftare.

Kilimanjaro

En annan nyårsönskan jag har, är att komma hela vägen upp till toppen av Kilimanjaro. Vi har bokat en resa i september och jag är såå peppad! Jag har både skalle och fysik för att komma upp, men frågan är ifall min kropp hinner acklimatisera sig tillräckligt fort för höjden? Vissa drabbas av höjdsjuka, vissa inte, och ingen vet varför. Jag önskar att jag tillhör den sista gruppen.

Väntetid kan vara vilotid

Jag hatar att vänta. Mitt mål är alltid att vara exakt i tid. Absolut inte för sen, men helst inte för tidig heller – för då måste jag vänta. Om jag går för att passa en buss och jag hinner fram till hållplatsen utan att springa, men också att bussen precis svänger runt hörnet – då gör jag en mental high five med mig själv. Att acceptera väntetid ibland och istället se det som vilotid och att unna min hjärna det.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSnart fettisdag 2020
Nästa artikelVitkålsgratäng med gorgonzola

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar