Gnocchi i tomat- och ädelostsås

-

Meatfree monday sista veckan innan jul. Såklart! Jag snodde ihop en panna gnocchi i tomat- och ädelostsås som soft söndagsmiddag i helgen, vilket också passar utmärkt som måndagsmiddag.

Meatfree förresten, hur tänker ni kring det nu när det närmar sig jul? Jag känner mig lite tudelad. Jag vill öka mängden vegetariskt men vill tex inte avstå skinkmackor – vilket för mig är det ultimata julbeviset och något jag sparar på ända till jul. Skinka är inget jag tjuvstartar med redan i november, som vissa andra matbloggare, utan håller mera heligt för julen. Dock vill jag köpa en skinka från en lokal gris som har haft det bra.

I övrigt så äter vi inte så mycket kött på jul. Både jag och Daniel gillar det kalla bordet, så sill och lax kommer att finnas. Såklart också Daniels svampomelett, som han lärt sig av sin mormor. Vad kan ni inte vara utan på julafton? Kommentera gärna! Jag är även nyfiken på de vegetariska rätter ni tagit in till julbordet och som ni nu inte vill vara utan.

Men gnocchi tillhör inte julrätterna än, utan bara en vanlig måndagsmiddag. Lite rens från kylen blev det också, och en uppskattad middag.

1 paket färdig gnocchi
Ca 100 g färsk spenat
2 tomater
Ca 1 dl grädde
Ca 70-100 g ädelost (jag tog en halv Gräddädel vilket är 70 g)
Svartpeppar

Sätt igång två stekpannor (gärna en gjutjärn för gnocchin) och ta lite smör. Lägg ner färsk spenat och tärnade tomater i den ena stekpannan och gnocchi i den andra. Fräs på gnocchin så den blir stekt samt får en yta och stäng sedan av plattan.

Gnocchi i tomat- och ädelostsås

När spenaten och tomaterna fått koka ihop en aning, fyll på med grädde och smulad ädelost. Låt puttra ihop så ädelosten smälter. Smaksätt med svartpeppar. När det är dags att servera, sprid ut gnocchin i stekpannan så behåller den sin goda yta. Ställ stekpannan på bordet och låt alla ta för sig.

Gnocchi i tomat- och ädelostsås
Gnocchi i tomat- och ädelostsås
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelRocky Road med lakritschoklad
Nästa artikelSmakbox Högtid

Kommentera