Rocky Road med lakritschoklad

Att göra julgodis behöver inte vara så svårt eller följa så mycket regler. Ett sådant godis är Rocky Road där Leila Lindholm bara la ner lite blandat i smält choklad och spred ut i en form. Jag har gjort olika sorters Rocky Road genom åren och här kommer en till. En Rocky Road med lakritschoklad.

Denna gång har jag avstått från Dumlegodis då de innehåller palmolja men tagit råvaror jag hade hemma och tycker om. Ingredienserna nedan är bara på en höft, så gör så stor sats som ni vill ha.

Smält lakritchoklad (använder Marabou Black)
Minimarshmallows
Jordnötter

Smält lakritschoklad över ett vattenbad och häll sedan ner minimarshmallows och jordnötter. Blanda om så det kommer smält choklad överallt och häll sedan ut det i en form. Minimarshmallows börjar smälta ganska snabbt, så låt inte blandningen ta för lång tid.

Det blir ett ojämnt lager, men det är också namnet Rocky Road. Ställ in i kylen för att stelna och skär sedan upp din Rocky Road med lakritschoklad i munsbitar. Så enkelt och såå gott!

Kommentera