Kanelbullens dag

-

Idag är det kanelbullens dag och det kan väl knappast ha undgått någon? Det är en sådan temadag som man gärna tar till sig och gärna äter en bulle mitt i veckan – för bullar är ju egentligen väldigt goda. Men åtminstone jag äter sällan bullar. Dels för att de är omständliga att baka hemma och de få gånger jag går ut för att fika, hellre tar något annat.

Temadagar ja, vad tycker ni om dem? Jag gillar vissa av dem, men orkar inte engagera mig i alla. De jag bryr mig om och kan uppmuntra är Kanelbullens dag och Fettisdagen, övriga kan jag engagera mig i i mån av tid. Hur gör ni? Ni får gärna kommentera hur ni tänker.

Kanelbullens dag

Kanelbullens dag – har ni bakat kanelbullar så det finns färdiga? Jag har inte haft tid, utan hoppas istället på mitt jobb, och att någon fixat bullar dit. Men jag kan ändå tipsa om mina hembakta bullar, då det finns bland annat jäst och smör hemma – så har ni ett recept tillgängligt enkelt. Jag tänkte nog baka någon dag men inte en vardagskväll.

En annan, snabbare och kanske godare, variant är att baka min kanelbullekladdkaka. Att sno ihop en kladdkaka tar inte så lång tid och att smaksätta den som en kanelbulle är jättegott! Har ni inte provat så är det ett perfekt läge idag.

För mat- och bakintresserade lär internet svämma över idag, på den ena bullen godare än den andra. Jag hoppas att någon bjuder er på en bulle, på kanelbullens dag.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKolakakor med nougat
Nästa artikelSeptember 2017

Lämna ett svar