Kolakakor med nougat

-

En laddning goda kakor som är snabba och enkla är kolakakor. Jag testade en ny variant, nämligen kolakakor med nougat i mitten. Jag gjorde den vanliga degen för kolakakor, tillsatte lite kakao och bakade in nougat.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 förp guldnougat

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och skapa ett dike i rullarna. Skär nougaten i hälften på längden och lägg i dina diken.

Tryck ihop dikena, så du bäddar in nougaten. Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut efter ca halva tiden och platta till kakorna en aning. När kakorna är klara ,så ta ut plåten och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten.

Kolakakor med nougat

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar