Kolakakor med nougat

En laddning goda kakor som är snabba och enkla är kolakakor. Jag testade en ny variant, nämligen kolakakor med nougat i mitten. Jag gjorde den vanliga degen för kolakakor, tillsatte lite kakao och bakade in nougat.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 förp guldnougat

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och skapa ett dike i rullarna. Skär nougaten i hälften på längden och lägg i dina diken.

Tryck ihop dikena, så du bäddar in nougaten. Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut efter ca halva tiden och platta till kakorna en aning. När kakorna är klara ,så ta ut plåten och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten.

Kolakakor med nougat

Kommentera