Potatissoppa

-

Meatfree Monday och en potatissoppa. Det är något speciellt med höst och att få äta en soppa – eller vad tycker ni? Här kommer en soppa som min mamma lagade åt oss med jämna mellanrum. Det var väl ingen höjdare att få soppa som barn, men i vuxen ålder äter jag gärna en soppa då och då. En potatissoppa är så enkel men ändå så god. Tre ingredienser och du har en middag. Jag vill gärna äta soppan med något gott bröd, och på så sätt få en mera komplett och mättande middag.

Soppan är också lätt att variera i storlek, beroende hur många som ska äta. Det är enkelt att lägga till några fler potatisar och ta några cm till av purjolöken. Så här gjorde jag mat för tre personer:

4 potatisar
10 cm purjolök
grönsaksbuljong, tärning eller fond

 

Skala potatisarna och dela i mindre bitar, lägg dem i vatten och låt koka upp tillsammans med en buljongtärning alternativt fond. Skär ett långtgående snitt i din purjolök och skölj ur den innan du skär bitar och lägger ner i soppan. Låt koka tills potatisen är riktigt mjuk, då kan man antingen äta den som den är, eller så brukar jag pressa sönder potatisbitarna lite slarvigt.

Servera din soppa tillsammans med ett gott bröd och en god ost.

Potatissoppa

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar