Fiskgratäng med räkor och bacon

Här kommer en rätt som jag har uppskriven i min pärm, en pärm som jag haft ända sedan jag flyttade hemifrån. Den låter lite annorlunda, fiskgratäng med räkor och bacon, dessutom med bearnaisesås, men det är riktigt gott och en rätt värd att prova. Kanske passar den perfekt till söndagsmiddag?

1 förp torsk och laxtärningar Ica
Potatismos för tre personer
Smör till formen
Salt och citronpeppar
Ev pressad citron
Bearnaisesås
Ca 20-25 räkor
Riven ost
1 förp bacon

Börja med att tina fisken och sätt sedan ugnen på 200 grader. Skär baconet i skivor och knaperstek dem i en stekpanna, låt rinna av. Lägg dina fisktärningar i en smörad form, salta och peppar och ifall du har lite pressad citron,  och lägg potatismos runt om som en krans runt fisken. Lägg bearnaisesås över fisken och sätt in i ugnen ca fem minuter.

Ta ut formen, lägg på räkor ovanpå fisken och strö sedan över riven ost. In i ugnen igen och kör till du har en gräddad yta. Strö gärna över lite hackad dill och din knaperstekta bacon och servera sedan din potatisgratäng tillsammans med några grönsaker.

Fiskgratäng med räkor och bacon

Kommentera