September 2017

-

Dags för en månadssammanfattning igen, denna gång går jag igenom september 2017. Vad bloggade jag om? Vilka inlägg verkade ni tycka om och gjorde jag något annat än bloggen på min fritid? Här kommer september:

Bloggmässigt så slog jag rekord igen, denna gång klättrade jag en bit över 1500 visningar på en månad. Det är roligt att slå rekord och mot slutet av månaden så håller jag stenkoll på statistiken, för att se vad som händer. Jag tackar för förtroendet och att ni är inne och läser min blogg. Jag hoppas att jag kan inspirera er att laga något nytt alternativt att laga riktig mat istället för något halvfabrikat som inte ens smakar gott.

Det inlägg som toppade september var min Chipsgratäng med kyckling med 27 visningar. En bra fredagsrätt med kyckling och fredagschipsen i samma form. För egentligen vore det väl roligt att kunna byta ut den numera klassiska fredagstacosen mot fredagskyckling – som det var före tacos-tiden? Här är det perfekta receptet till din fredag.

Chipsgratängen är tätt följd av min Pulled fransyska, dvs pulled pork fast med en bit fransyska. Pulled är ett sätt att tillaga en stor bit kött på en gång, och på så sätt få färdigt kött flera dagar framåt. Det går att göra pulled på andra råvaror, och här på bloggen har jag även pulled lax – också supergott!

Förutom bloggen så har september gått i rasande tempo, jag kan i efterhand knappt säga vart månaden tog vägen. Inga resor för min del, utan hemmaliv med mina två barn varannan vecka och ett par rundor golf då vi haft tid. En hel del bloggjobb och planerande, så jag ska nog lyckas fylla hösten med intressanta blogginlägg. Min sambo har haft flertalet resor under september, så jag har varit en del själv – när tjejerna är hos sin pappa, men det är väldigt skönt emellanåt. Daniels resor kan ni läsa mera om på hans sida.

Vi började månaden med en resa till Sollefteå Golfklubb och en 18 hålsrunda med ett par goda vänner i ett strålande väder. Golf är ju en härlig sport. Man får vara utomhus i flertalet timmar, det är motion i form av promenad och dragande av vagnen + alla 100-talet slag, man hinner umgås och prata med både sin livskamrat och goda vänner. Förutom rundan i Sollefteå, så spelade vi också en runda i mitten av september på vår hemmabana Frösön. Frågan är ifall det ändå var säsongens sista? Vi får se.

Vi avslutade månaden genom att, på månadens allra sista dag, köra en vandring från Rundhögen till Blåhammarens fjällstation fram och tillbaka. Jag har varit på Blåhammaren förut, även om det var väldigt många år sedan, men det är en sådan trevlig fjällstation, så jag återvänder gärna. Det är en lätt vandring på 10 km där första tredjedelen är i skog och de två sista tredjedelarna är på kalfjället. Att vi kom upp på kalfjället märkte vi väldigt tydligt, då det började blåsa kraftigt när vi kom upp ovanför trädgränsen. Där är det inget som tar emot, utan vinden blåser allt vad den kan.

September 2017

Uppe vid Blåhammarens fjällstation var det värst och där hade de också en vindmätare som sa 20 m/s och även 25 m/s i vindbyarna. Jag är osäker, men det kan ha varit så att jag slog något vindrekord. Jag är osäker om jag varit ute i naturen där det blåst mer än 25 m/s? Det är häftigt med väder tycker jag, och att det blåser så mycket så jag knappt kan ta steg framåt gör inget, så länge jag är torr och varm. Desto skönare att gå in inomhus, ta av sig skorna och sätta sig ner med en tallrik gulaschgryta.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar