Chipsgratäng med kyckling

För väldigt många år sedan var ju kyckling en lika självklar fredagsrätt som tacos är idag. När ändrades det? Det fanns ju tom en fredagskycklinglåt som brukade skråla på TV:n under veckan, så man skulle veta att det snart var fredag och kyckling igen. Minns ni vilken låt jag menar och när det ändrades från fredagskyckling till fredagstacos? Här tänkte jag återta fredagskycklingen och samtidigt få in fredagschipsen i samma rätt, nämligen chipsgratäng med kyckling. Jag har hittat receptet hos Matplatsen och har bara kopierat rakt av med mindre mått.

500 g kycklingfilé
grillkrydda
5 cm purjolök
1 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
3-4 msk mango chutney
salt & peppar
grillchips

Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader. Skär filéerna i små bitar och stek dem i smör i stekpanna. Salta & peppra och krydda med grillkrydda. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Finstrimla purjolöken och strö det över. Vispa grädden och blanda försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bre grädden över kycklingen och täck sedan formen med ett lager grillchips. In i ugnen, 175 C ca 30 min tills rätten fått fin färg. Servera med sallad och ris.

Kommentera