Hemmagjord chokladmousse

-

Min dotter Alva letade i sin rosa bakbok och hittade ett recept på hemmagjord chokladmousse. ”Det här vill jag laga idag – mamma”. Jag läste receptet och kunde konstatera att vi hade allt hemma, så det var bara att sätta igång. Hon fick först välja ut vilka glas hon ville servera sin efterrätt i, och sen kunde hon sätta igång att mäta upp ingredienserna:

1½ dl kaffegrädde
125 g mjölkchoklad
25 g smör

Mät upp kaffegrädde i en kastrull och grovhacka chokladen. Koka grädden och vispa sedan ner chokladen och smöret och låt allt smälta. Häll upp i fina glas och låt stelna i kylen i ett par timmar. Vid servering så toppas varje chokladmousse med vispad grädde och snyggt strössel.

Chokladmousse

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar