Scones

-

Min dotter Saga kom hem någon dag och sa att de gjort scones på hemkunskapen, och hon tyckte att det var gott och väldigt enkelt att baka. Scones-tanken har sedan legat i bakhuvudet och jag kommer också ihåg det som väldigt gott. Sagt och gjort, jag började blanda ihop ingredienserna för 2 bröd = 8 kvartar. Lagom för oss fyra till frukost:

2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
4 tsk bakpulver
50 g smör
1½ dl filmjölk

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda väl. Dela smöret i mindre bitar och smula sedan ner det i degen så det blir finfördelat. Avsluta med filmjölken och blanda ihop till en deg. Dela degen i två delar och tryck ut till två rundlar på en plåt. Skär i degen så det skapas fyra kvartar/bröd och sätt in plåten i ugnen. Ca 10 min senare är bröden klara. Ta ut plåten och skär i de förskurna skårorna så du får ut 8 kvartar. Dela dem i två och lägg upp på ett brödfat.

Servera direkt, medans bröden är varma. Mums vad gott med smör, ost och gärna någon grönsak!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

    • Ja, scones är godast nygjorda (och varma). Därför är det bättre att göra en liten sats och äta upp allt, än att göra för mycket och det blir kvar.

Lämna ett svar