Kycklinggratäng med basilika och tomat

-

Kycklingmiddag funkar väl alltid? Att ha basen grillad kyckling, så kan man göra så mycket god mat. Jag snubblade över ett recept på krämig kycklinggratäng med basilika och tomat inne på Matplatsen som lät väldigt gott men anpassade det efter vad jag hade hemma.

Jag hämtade in en chili som har växt i trädgården och tänkte att den skulle passa. Jag och min dotter Saga provsmakade en liten bit chili för att känna hur stark den var och bådas tungor meddelade att chilin var stark. Vi tog alltså bara lite chili i gratängen, men då vi smakade maten så hade vi egentligen kunnat ta mera. Nåja, den här rätten var så god, så jag kommer att göra den många fler gånger. Garanterat!

1 grillad kyckling
1 ask körsbärstomater, 250g
1 kruka basilika
ev chili
10 cm purjolök
2 msk senap (jag använde Nisses senap från Vänersborg)
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost

Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg kycklingen i en ugnsform, dela körsbärstomaterna i fyra och lägg över. Strimla basilikan och strö över. Hacka och strö över chili samt skär tunna skivor av purjolöken.

Blanda senap, grädde, pressad vitlök och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och strö över osten. In i ugnen, 225 C, ca 20 min tills rätten fått fin färg. Servera med ris och en god sallad.

Kycklinggratäng med basilika och tomat

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar