Fläskytterfile i pepsimarinad

-

För någon vecka sedan så hittade jag ett recept som lät så gott inne hos Jennys matblogg så jag ville prova göra detsamma, även om jag istället använde Pepsicola till min fläskytterfile i pepsimarinad. Att köttet ska ligga i marinad i ungefär fem timmar begränsade mig lite och jag fick klämma in det på en söndag då jag hade mycket att göra.

Men jag var glad att jag klämde in det, för köttet blev väldigt gott lite senare till middag och vi fick oss en lyxig söndagsmiddag.

3 dl Pepsicola
3 msk soya
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 riven vitlöksklyfta

Serveras med klyftpotatis, en god sås* och sallad.
Börja med din pepsimarinad: Putsa fläskytterfilen men behåll den hel. Rör ihop allt till marinaden och häll över den putsade fläskytterfilen, antingen i en skål eller i två dubbla fryspåsar. Täck eller knyt ihop och ställ in i kylen i minst fem timmar. Vänd då och då över marinaden så hela köttet täcks. Starta ugnen till 120-140 grader ej varmluft. Stek sedan ytterfilen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg, ställ in köttet med termometer. Ta ut vid 70 grader och låt vila i ugnsfolie i 20 minuter innan du skär upp det.

* Såsen gjorde jag så här:
1 dl pepsimarinad
2 dl creme fraiche
2 msk soja
½ dl vatten
vetemjöl för att reda såsen
Balsamicovinäger

När köttet stekt färdigt i ugnen så vispade jag ur stekpannan med pepsimarinaden och fyllde sedan på med creme fraiche och soja. Vispa tills såsen är slät och skaka sedan ihop vatten och vetemjöl för att använda som redning. Vispa ner i såsen som kommer att tjockna av vetemjölet. Smaksätt med salt, peppar och balsamicovinäger.

Servera allt tillsammans med klyftpotatis och en god sallad. Den här gången tog jag även med morotsbitar bland potatisklyftorna, jag tycker att det blir en god blandning. De tärningar ni ser, är smörstekt zucchini som får puttra på en liten stund. Smaksätt med salt och peppar. Superenkelt och supergott.

Fläskytterfile i pepsimarinad

Cred till Daniel som tog bild nr 2, den som också är omslagsbild.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar