Italiensk grönsakspaj

-

Italiensk grönsakspaj blev det till middag igår, då jag hittat färdig pajdeg till billigare pris på affären. Jag älskar paj i alla dess former, men att göra pajdegen är ju den tråkiga delen. Så med en färdig pajdeg, så var saken klar. Det var faktiskt första gången jag köpte färdig pajdeg, jag brukar alltid göra den själv.

Jag hade dessutom ett par råvaror hemma som började sjunga på sista versen, så fokus att laga upp dem innan de blev dåliga. Det blev till slut en väldigt god italiensk grönsakspaj, som förutom middag sitter fint i matlådan. Längtar redan efter lunch.

1 färdig pajdeg
1 gul lök
2 färska champinjoner (jag hade två riktigt stora, så 3-4 lite mindre)
1 röd paprika
65 g färsk spenat (en liten påse)
Gröna oliver
150 g Cambozola
Svartpeppar

3 ägg
2 dl grädde
3-4 msk soltorkade tomater-paste
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader och bred ut den färdiga pajdegen i en rund form. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Hacka under tiden löken och skär champinjonerna i smala skivor. Ta lite smör i en stekpanna och stek både lök och svamp. Skär paprikan i mindre bitar.

När pajskalet är gräddat, ta ut och lägg ner all färsk spenat. Fortsätt med den stekta löken och svampen och fortsätt med paprikabitar. Bred ut oliver här och där och fortsätt med ostbitar. Krydda med svartpeppar.

Italiensk grönsakspaj

Vispa ihop ägg, grädde och soltorkade tomater-paste (alternativt hackade vanliga soltorkade tomater) och häll över pajen. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen ca 20 min eller tills pajen är gräddad. Ta ut och låt din italienska grönsakspaj stå några minuter för att hinna sätta sig.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelDecember 2019
Nästa artikelFattiga januari

Kommentera